Mi is ez?

Rózsa Edvárd blogja a hagyományos borotválkozásról: pamacsokról, pengékről, borotvakésekről, borotvakészülékekről, szappanokról, krémekről, kövekről, bőrökről, illatokról...

Utolsó kommentek

  • gaboh: Angolszászoknál volt egy érdekes megoldás. A fürdőben, a falba dobálták. Vagy a gyógyszeres szekré... (2023.03.30. 16:03) Te miben gyűjtöd?
  • Majdénmegmondom: Árulja már el valamelyikőtök, hogyan fér át egy sörösdoboz 1 cm-es nyílásán egy borotvapenge! (2020.07.19. 16:52) Te miben gyűjtöd?
  • GBL: Tényleg, hiszen annak idején néztem is a térképen! (2019.10.15. 13:04) Mit nyomkodsz? Tekerj!
  • Lycan616: @Enomee: Szia lehet kicsit megkésve (4 év) de remélem nem adtad fel ezt a hobbit , nem rég került ... (2019.06.30. 21:30) Extrasol – az ördög álruhában
  • delejes: Remélem, folyt. köv.... (2019.04.09. 09:48) Szép Ernő: Borbélyhab
  • Utolsó 20

Rajongók

Címkék

aftershave (12) állvány (1) alpa 378 (1) american crew (1) apollo (1) astra (1) bajusz (3) ball end (1) balzsam (5) barbon (1) barbus (1) bay rum (4) biztonsági (29) bobs razor works (2) bögre (3) böker (1) bond (1) borbély (28) borbélynégyes (1) borbélyoszlop (2) borbélyszék (1) borosta (1) borotva (1) borotvakés (18) borotvakrém (18) borotválkozás (2) borz (5) botanika (1) brit (5) cade (1) captain (1) castle forbes (2) click (1) cobra (1) crabtree & evelyn (1) cseh (1) damaszt (1) de vergulde hand (2) dollarshaveclub (1) double edge (22) dreszmann (1) edény (11) edwin jagger (1) eldobható (6) élező (1) esemény (4) extrasol (1) facebook (1) faggyú (1) fasan (1) fat boy (1) fat handle (1) feather (3) fender (1) fenés (1) fésű (1) figaro (1) figaró (1) film (5) flaschner (2) floid (2) floris (1) föld napja (1) fotó (8) francia (3) gasztro (1) gél (1) gillette (16) glicerinszappan (2) goldenblog (2) goodfella (1) hab (1) harris (1) hellókarácsony (2) holland (2) horvát (1) ikea (2) ikon (1) iparművészet (2) ipartörténet (17) iphone (3) irodalom (20) iwa (2) játék (1) jégkorong (1) karácsony (4) kecsketej (1) képzőművészet (3) kézműves (3) kiállítás (1) kiegészítők (4) környezet (2) kozmetikum (31) kult (54) laser (1) la toja (1) lea (1) léber (2) lengyel (2) levendula (1) lime (2) (2) loccitane (1) lord (2) lush (1) madame scodioli (2) magyar (1) mannaszappan (1) master cutlery (1) merkur (2) metropolitan (1) ming shi (1) módszertan (3) monsavon (1) mozi (13) mühle (3) műköszörűs (1) myrsol (1) natúr (6) német (2) nem habzó (2) néprajz (1) női borotválkozás (2) obszidián (1) ökológiai lábnyom (2) olaj (1) olasz (7) old spice (1) olvasztás (1) omega (2) óra (1) osztrák (1) pamacs (11) pamacstartó (3) panatta (1) parker (1) penge (13) pesti borbélyház (1) pino silvestre (1) pitralon (2) plisson (1) pré de provence (1) proraso (3) puma (1) rádió (1) rajzfilm (2) ralon (1) ranger tech (1) razolution (1) reklám (8) rooney (2) royall lyme (1) rozmaring (1) rúdszappan (2) schick (1) shavette (2) simbatec (1) simpson (1) single edge (1) six shooter shaving (1) slant (2) spanyol (3) sport (1) stick (1) suavecito (1) sul filo del rasoio (2) supermax (1) svájci (1) szantál (1) szappan (16) személyiség (9) szép ernő (3) szintetikus (2) szlovák (1) szolgáltatás (1) tech (2) techmatic (2) technika (4) teszt (33) tetoválás (1) tgn (1) the art of manliness (1) the art of shaving (1) the gentlemens quarter (2) thiers issard (1) tilos rádió (1) történelem (14) travel tech (1) truefitt & hill (2) trumper (2) tubustekerő (1) ultimate comfort (1) űrhajózás (3) usa (5) utazás (7) várostörténet (5) vásár (3) videó (21) vie long (2) vision (1) wars (1) weleda (1) wilkinson (4) wizamet (1) yuma (1) zene (3) zero (1) zeva (1) zsilett (2) Címkefelhő

Prince by Lush

2011.10.05. 06:01 pamacs&penge

A (számomra legalábbis) leginkább szappanjairól ismert, és itthon is több márkabolttal (néggyel, igaz, csak Budapesten) rendelkező angol márkának van borotvakrémje is, kétféle: a Dirty meg a Prince. Lássuk, mit tud az utóbbi.

lush prince shaving_cream borotvakrem

Filózifiája szerint a Lush a természetességre, a minőségi alapanyagokra, a frissességre meg a kézi készítésre épít. Na, mi persze ettől azért még nem olvadunk el, mint az Ózban a boszorkány, elvégre ki látott már céget azzal dicsekedni, hogy alja dolgokból és jó sok tartósítószerrel készít allergénben kifejezetten gazdag termékeket. A cégtörténet és az ars poeticában felsoroltak mindazonáltal rokonszenvessé teszik a márkát. A Prince erős, fekete, 100 g-os kis dobozban érkezik, jól záró csavaros tetővel, az oldalán az összetételt ábrázoló nagy, és további két, kis kerek matricával. Ezek közül az egyik szerint öt ilyen kiürült tégelyért kapunk valami arcpakolást, a másikon pedig konkrétan egy csaj portréja látható, méghozzá Caroline-é, aki a szintén föltüntetett gyártási időpontban ezt a krémet pont készítette. Kedves dolog, és az is pozitív, hogy a Lush nem maszatol az összetevőkkel: a dobozon és az adott termék oldalán is hosszú, tömött sorokban mindent szépen föltüntetnek, így a legparanoiásabb vásárlók is kedvükre vadászhatnak gyanús elemekre.

lush prince shaving_cream borotvakrem

Még nem mondtam a lényeget: a Prince nem habzó borotvakrém, azaz simán kézzel kell az arcunkra kenni. Illata a dobozban nem túl behízelgő, de azért nem is kellemetlen. Kissé gyógynövényes, némi citrussal, leginkább arra a feketenadálytő-krémre emlékeztet, amivel egyszer a nagyon megrándult bokámat ápolgattam heteken át, és így örökre az orromba is égett. Sűrűsége ellenére szépen szétteríthető és az arcon nem lesz túl vastag. A kézről a nagyja lejön meleg vízzel, de ami marad, azt – ha nem akarjuk krémes kézzel fogni a borotvát – már csak szappannal jön le. Qka barátom, aki kölcsönadta, szólt előre, hogy tömíti a borotvát, így óvatosságból és persze lustaságból kést használtam, hiszen azon csak egy-két húzás alkoholos vattával, és kész is a tisztogatás – nem úgy egy biztonsági borotván, amit fogkefével meg mosogatószerrel kellene adjusztálgatnom.

lush prince shaving_cream borotvakrem

Pozitív csalódás: a bőrön szétterítve, ahogy a krémes fogságból szépen kiszabadulnak az illóolajok, a Prince egyre kellemesebb narancshéjas hangulatot kezd árasztani, kifejezetten tetszetőssé válik. Nézem tüzetesebben a dobozt (előtte ellustáztam), rajta is van, hogy narancs, mandarin és neroli is van benne, hurrá, szeretem! A borotválkozás simán megy. Hosszú, vagy ötnapos borostát szedek le, a sűrű krémmel ez valóban tömítené a nem nyitott fésűs biztonságit rendesen. A kés pengéjén ugyanazt tapasztalom, mint kenéskor a kezemen: a nagyját a meleg víz elég hatékonyan öblíti ki, és csak egy vékony réteg marad a pengén. Ez azt is jelenti, hogy ha rövidebb, egy-két-hánapos borostát szedünk le, és van folyó melegvizünk, az eltömődés veszélye biztonsági borotvánál sem lehet különösebben jelentős, de az utólagos tisztogatást így sem ússzuk meg.

A borotválkozás vége felé az utolsó, még nem borotvált helyeken a krém ugyan kezd kiszáradni, de nem kell újabb adagot kenni szét, hanem elég vizes kézzel átsimítani ezeket a részeket, és ez rögtön feléleszti a krém síkosságát. Borotválkozás után jöhet a hideg vizes lemosás: ettől kicsit féltem, de semmi gond, a penge a krém nagyját már amúgy is leszedte, a hideg víz boldogul a maradék többségével, és ami marad, az pedig kell is, mert igen jólesően táplálja és hidratálja a bőrt, semmi száraz, feszülő érzés. A Prince esetében akár ki is hagyhatjuk az arcszeszt vagy a balzsamot, nem lesz semmi bajunk, főleg, hogy tényleg tele van mindenféle olajokkal meg vajakkal – karitéval is. Ha viszont szeszelünk utána, akkor elsősorban valamilyen bay rumot ajánlok: ez egészen kiváló módon illeszkedik a narancsos-mandarinos hangulathoz.

lush prince shaving_cream borotvakrem

Az összkép számomra fölöttébb pozitív: kellemes csalódás ez a Prince, sokkal rosszabbra számítottam. Ami nem könnyű, az az, hogy belőjem a célközönségét. Elsőre ugyanis azt mondanám, hogy tökéletes a gyors, kapkodós késes borotválkozáshoz – csakhogy ilyen ugye nincs. Az ember késsel nem kapkod, és nem csak azért, mert a kapkodás figyelmetlenséggel, utóbbi pedig jó eséllyel vérrel jár, hanem azért is, mert késsel épp a hangulata miatt borotválkozunk, és megteremtjük a hozzá szükséges körülményeket, időt – ha ez nem megy, akkor ott a zsilettpenge. S ha a feltételek adottak, akkor meg úgyis pamacsot használunk habzó krémmel vagy szappannal. Mondhatnám azt is, hogy a Prince ideális lehet a flakonos habokat meg űrzseléket használó sokpengés-borotválkozóknak, ha egy kicsit tudatosabban vásárolnak, de itt meg az a baj, hogy ők jó eséllyel pont azért használnak habot meg zselét, mert az egész borotválkozási procedúrára nyűgként tekintenek, tehát gyorsan akarnak túlesni rajta, és kifejezetten idegesítené őket, hogy a Lush kiöblítése a számos penge közül külön figyelmet igényel. A Prince tehát minden oldalról kompromisszumokra kényszerít, ami az eladási statisztikáit aligha javítja. Persze, mivel a Lush pont olyan cégnek tűnik, amely nem tör teszkógazdaságos-világhatalomra, ezen minden bizonnyal túl tudja tenni magát, nagyon helyesen. Az pedig biztos, hogy a Prince olyan borotvakrém, amely kiválóan tud szolgálni annak, aki a fönti megalkuvásokra akár a természetes és minőségi alapanyagok, akár a márkahűség kedvéért hajlandó.

 

Kép: PésP

 

12 komment

Címkék: kozmetikum lush borotvakrém nem habzó

A bejegyzés trackback címe:

https://pamacsespenge.blog.hu/api/trackback/id/tr553278223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TOZ 2011.10.05. 08:49:37

Eddig csak DE-vel probaltam. Tonyleg tomit. Este nekimegyek kessel, csak a proba okan...
Ellenben sokpenges ala, honaljban kimondottan jo vele a tapasztalatom. Bar tomit.

vidak 2011.10.05. 11:14:01

Kis javítás: három borotvakrém van, kimaradt az Ambrosia.

zolio 2011.10.05. 23:22:07

Csak egészen halkan jegyzem meg, hogy egy olyan cég, amely törekszik a természetességre, nem tesz többek között parabéneket a termékébe. Plusz mondjuk ott csücsülne egy bdih minősítés a dobozon. De ez csak egy ilyen magamfajta szőrszálhasogató véleménye.

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.10.06. 08:04:23

@vidak: igazad van, csak mivel az palackos, folyékony cucc, azt gondoltam, aftersév krém, de úgy tűnik, előtte is ajánlják.

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.10.06. 08:09:03

@zolio: én mondjuk ezzel kiegyezem... Ne felejtsük el, hogy a Lush Prince-nek azért nem a totálkézműves szuperbiodolgok a versenytársai, hanem a zöld zseléből fehér habbá robbanó szubsztanciák. Illetve ez ugye egy krém, nem triple milled szappan, tehát ahhoz, hogy legalább azt az időt, ami ahhoz kell, hogy elhasználd (plusz egy kis kalkulált eladás előtti tárolást) kibírjon penész meg egyebek nélkül, ahhoz bizony kell némi tartósítószer. Ez így még mindig természetesebb és értékesebb, mint a robbanózselék. :)

yoichi 2011.10.08. 13:02:42

Én csak késsel borotválkozom, de eszemben sincs meleg vizet használni, az hamar kiveszi az élt. Hideg vízzel átitatott szivacsba törlök. Ráadásul nem igazán csípem őket, én L'Occitane hívő vagyok, imádom a borotva szappanjukat.

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.10.10. 00:26:17

@yoichi: miért venné ki a meleg víz a borotva élét? A szivacsba törlés ettől függetlenül persze jó módszer.

yoichi 2011.10.10. 06:02:13

Érdemes lenne néhány szakácsot is megkérdezni, ők is inkább törlik a kést, mint mosogatják. A vékony acél a melegvíztől felpuhul.

arszab 2011.10.20. 19:21:02

Az biztos hogy az acél a hidegtől összehúzódik és valamivel jobban vág a kés, de szerintem a 70-80 fokos melegviz nem tudja kilágyitani az acélt. Ahhoz 200 fok fölötti hő kellene.Annyi meg ugyi a csapból nem tud folyni.

zsoci 2011.11.24. 21:01:51

@arszab: Ezt jól mondod. Aszakácsok azért nem mosogatnak, mert a törlés gyosabb. Amúgy nem a meleg víz naem a mosogatáskori összeütődés veszi ki a kés élét, meg persze a használat. Egyébként a 200 C fok is kevés ahhoz hogy kilágyuljon még vagy 200 kell.

@yoichi: És te hogy éred el, hegy legyen normális és a borotválkozás végéig kitartó habja ? Én is vettem de nem tudom normálisan használni.

Olaf77 2013.02.21. 14:34:58

Remek termék.

ÉS hogy kinek jó? hát pl nekem, kezdő De-s borotválkozóként, mivel 2 helyen lakok egymástól 70 km-re, így az egyik helyen, ahol többet vagyok van egy L6-om, néhány szappan, krém, meg 1 pamacs, pár AS.

a másik helyre meg ez pont jó, 1 krém + egy borotvával letudom, nem kell oda is pamacsot vennem, plusz az after shave-t is megspórolom.

Az arcszőrzetem nem túl erős, így különösebb gondot nem okoz az eltömődés DE-vel sem, könnyen kitudom öblíteni.
süti beállítások módosítása