A tavalyi se volt rossz, de idén aztán végképp zavarba ejtően nagy csuporválasztékot tapasztaltam a Vörösmarty téri vásáron. Íme a képes beszámoló.
A kitelepült vendéglátósok minimum két Michelin-csillagosra belőtt hurka- és forraltbor-áraival ellentétben a kézművesek egyáltalán nincsenek elszállva, a címkék nem vészesek.
A borotválkozóedénynek megfelelő, tehát viszonylag nagy méretek többsége ugyanis 1200-2000 Ft között mozog.
Ennél többet csak nagyon furfangos mázakért vagy díszítettségért kell fizetni, de akkor sem sokkal.
Tobzódhatunk a színek...
...a formák...
...és a mázak között.
Vannak hagyományos...
...és szokatlan formák.
Talál magának valót az, aki kifejezetten a provence-i levendulás...
...és az is, aki az angol rózsás borotvaszappanokat-krémeket szereti.
S hogy a borotválkozás szűkebb területét a men's grooming, azaz a férfiápolás felé is bővítsük, árul a vásáron a balatonalmádi illetőségű Bartha fésűs is, aki hagyományos eljárással és anyagokból, azaz kézzel és szaruból készíti fésűit.
Ami pedig magát a Vörösmarty teret illeti, annak ellenére, hogy viszonylag gyakran járok arra, két újdonságot is találtam, méghozzá mindkettőt ugyanott: az Alpár Ignác tervezte, a rendszerváltás után a BÉT-nek helyet adó, frissen felújított palota földszintjén. Előzményként tudni kell, hogy pont egy nappal előtte bizonygatta nekem két francia lány, hogy márpedig a Hard Rock Café honlapján állítólag ott van, hogy Budapest: coming soon, én meg nem győztem nagy arccal hűteni őket, hogy biztos rosszul emlékeznek, höhö, én már csak tudnék róla. Erre tessék, mibe botlok: tényleg ott van, méghozzá abszolút nyitásközeli állapotban. Mellette pedig a Szamos Marcipán nyitotta meg Gourmet Ház nevű egységét. Bemenni ugyan már nem volt időm, de abban biztos vagyok, hogy ha a hidegben valaki egy meleg italra és egy pár falatra vágyik, akkor a vásár vendéglátósaihoz képest (roston csirkemell hagymáskrumplival 6200, kürtőskalács 1500, mi van?) őnáluk csakis barátibb megoldásokat találhat – és a kinti hideg után még melegedni is tud.
Utolsó kommentek