Mi is ez?

Rózsa Edvárd blogja a hagyományos borotválkozásról: pamacsokról, pengékről, borotvakésekről, borotvakészülékekről, szappanokról, krémekről, kövekről, bőrökről, illatokról...

Utolsó kommentek

Rajongók

Címkék

aftershave (12) állvány (1) alpa 378 (1) american crew (1) apollo (1) astra (1) bajusz (3) ball end (1) balzsam (5) barbon (1) barbus (1) bay rum (4) biztonsági (29) bobs razor works (2) bögre (3) böker (1) bond (1) borbély (28) borbélynégyes (1) borbélyoszlop (2) borbélyszék (1) borosta (1) borotva (1) borotvakés (18) borotvakrém (18) borotválkozás (2) borz (5) botanika (1) brit (5) cade (1) captain (1) castle forbes (2) click (1) cobra (1) crabtree & evelyn (1) cseh (1) damaszt (1) de vergulde hand (2) dollarshaveclub (1) double edge (22) dreszmann (1) edény (11) edwin jagger (1) eldobható (6) élező (1) esemény (4) extrasol (1) facebook (1) faggyú (1) fasan (1) fat boy (1) fat handle (1) feather (3) fender (1) fenés (1) fésű (1) figaro (1) figaró (1) film (5) flaschner (2) floid (2) floris (1) föld napja (1) fotó (8) francia (3) gasztro (1) gél (1) gillette (16) glicerinszappan (2) goldenblog (2) goodfella (1) hab (1) harris (1) hellókarácsony (2) holland (2) horvát (1) ikea (2) ikon (1) iparművészet (2) ipartörténet (17) iphone (3) irodalom (20) iwa (2) játék (1) jégkorong (1) karácsony (4) kecsketej (1) képzőművészet (3) kézműves (3) kiállítás (1) kiegészítők (4) környezet (2) kozmetikum (31) kult (54) laser (1) la toja (1) lea (1) léber (2) lengyel (2) levendula (1) lime (2) (2) loccitane (1) lord (2) lush (1) madame scodioli (2) magyar (1) mannaszappan (1) master cutlery (1) merkur (2) metropolitan (1) ming shi (1) módszertan (3) monsavon (1) mozi (13) mühle (3) műköszörűs (1) myrsol (1) natúr (6) német (2) nem habzó (2) néprajz (1) női borotválkozás (2) obszidián (1) ökológiai lábnyom (2) olaj (1) olasz (7) old spice (1) olvasztás (1) omega (2) óra (1) osztrák (1) pamacs (11) pamacstartó (3) panatta (1) parker (1) penge (13) pesti borbélyház (1) pino silvestre (1) pitralon (2) plisson (1) pré de provence (1) proraso (3) puma (1) rádió (1) rajzfilm (2) ralon (1) ranger tech (1) razolution (1) reklám (8) rooney (2) royall lyme (1) rozmaring (1) rúdszappan (2) schick (1) shavette (2) simbatec (1) simpson (1) single edge (1) six shooter shaving (1) slant (2) spanyol (3) sport (1) stick (1) suavecito (1) sul filo del rasoio (2) supermax (1) svájci (1) szantál (1) szappan (16) személyiség (9) szép ernő (3) szintetikus (2) szlovák (1) szolgáltatás (1) tech (2) techmatic (2) technika (4) teszt (33) tetoválás (1) tgn (1) the art of manliness (1) the art of shaving (1) the gentlemens quarter (2) thiers issard (1) tilos rádió (1) történelem (14) travel tech (1) truefitt & hill (2) trumper (2) tubustekerő (1) ultimate comfort (1) űrhajózás (3) usa (5) utazás (7) várostörténet (5) vásár (3) videó (21) vie long (2) vision (1) wars (1) weleda (1) wilkinson (4) wizamet (1) yuma (1) zene (3) zero (1) zeva (1) zsilett (2) Címkefelhő

Vörösmarty tér, karácsony, 2011

2011.12.06. 14:30 pamacs&penge

A tavalyi se volt rossz, de idén aztán végképp zavarba ejtően nagy csuporválasztékot tapasztaltam a Vörösmarty téri vásáron. Íme a képes beszámoló.

Photobucket

A kitelepült vendéglátósok minimum két Michelin-csillagosra belőtt hurka- és forraltbor-áraival ellentétben a kézművesek egyáltalán nincsenek elszállva, a címkék nem vészesek.

Photobucket

A borotválkozóedénynek megfelelő, tehát viszonylag nagy méretek többsége ugyanis 1200-2000 Ft között mozog.

Photobucket

Ennél többet csak nagyon furfangos mázakért vagy díszítettségért kell fizetni, de akkor sem sokkal.

Photobucket

Tobzódhatunk a színek...

Photobucket

...a formák...

Photobucket

...és a mázak között.

Photobucket

Vannak hagyományos...

Photobucket

Photobucket

...és szokatlan formák.

Photobucket

Talál magának valót az, aki kifejezetten a provence-i levendulás...

Photobucket

...és az is, aki az angol rózsás borotvaszappanokat-krémeket szereti.

Photobucket

S hogy a borotválkozás szűkebb területét a men's grooming, azaz a férfiápolás felé is bővítsük, árul a vásáron a balatonalmádi illetőségű Bartha fésűs is, aki hagyományos eljárással és anyagokból, azaz kézzel és szaruból készíti fésűit.

Photobucket

Photobucket

Ami pedig magát a Vörösmarty teret illeti, annak ellenére, hogy viszonylag gyakran járok arra, két újdonságot is találtam, méghozzá mindkettőt ugyanott: az Alpár Ignác tervezte, a rendszerváltás után a BÉT-nek helyet adó, frissen felújított palota földszintjén. Előzményként tudni kell, hogy pont egy nappal előtte bizonygatta nekem két francia lány, hogy márpedig a Hard Rock Café honlapján állítólag ott van, hogy Budapest: coming soon, én meg nem győztem nagy arccal hűteni őket, hogy biztos rosszul emlékeznek, höhö, én már csak tudnék róla. Erre tessék, mibe botlok: tényleg ott van, méghozzá abszolút nyitásközeli állapotban. Mellette pedig a Szamos Marcipán nyitotta meg Gourmet Ház nevű egységét. Bemenni ugyan már nem volt időm, de abban biztos vagyok, hogy ha a hidegben valaki egy meleg italra és egy pár falatra vágyik, akkor a vásár vendéglátósaihoz képest (roston csirkemell hagymáskrumplival 6200, kürtőskalács 1500, mi van?) őnáluk csakis barátibb megoldásokat találhat – és a kinti hideg után még melegedni is tud.

12 komment

Címkék: vásár karácsony edény hellókarácsony fésű

A bejegyzés trackback címe:

https://pamacsespenge.blog.hu/api/trackback/id/tr133442287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidak 2011.12.06. 16:07:08

Csinos kis holmik :) Az tényleg rejtély, hogy ezek a sütödék hogy gondolják az áraikat...

SicTransit 2011.12.06. 16:09:17

Mondtam én, hogy idén még vonzóbb a VöTéVá. :)

KunEmber 2011.12.06. 17:33:02

Kíváncsi vagyok, hogy mi a célközönség a 6200-as árral. Mert előbb-utóbb, senki nem fog a térre menni!

Nash vs. Keynes 2011.12.06. 17:41:43

Adná magát az alpári felkiáltás, hogy mennyi kötsög, de csak az irigység beszél belőlem :)

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.12.06. 18:13:50

@KunEmber: tipikus külföldiekre alapozott kasza. Itt van, ideutazott, Dunapart, Váki utka, forraltborillat, karácsonyhangulat, jó euróárfolyam – úgyis megveszik.
A vicc az, hogy valaki a minap szintén azt mesélte, hogy a sógora kért egy szép adag hurkát ezzel-azzal, aztán mikor azonnali földbegyökerezést okozott neki, hogy bejelentették, hogy több, mint négyezer, feltépkedte a lábait és hurka nélkül továbbált.

KunEmber 2011.12.06. 19:50:16

@pamacs&penge:
akkor sem! nem, nem.
le kell törni azt a mentalitást, hogy a vásárlót ki kell fosztani.

GBL 2011.12.06. 20:24:47

Dehogy kell letörni, hisz ez az igazi hungarikum! Sehol máshol nincs ilyen, se nyugaton, se a Balkánon.

Ráadásul mi nem csak drágák vagyunk, de szart is adunk, rossz kenyeret, híg forraltbort, füstaromás csülköt, szójás virslit húsárban, nugátot csokoládé helyett.

Sajnos múlóban a régi szép idők, mert zaccból már nem főzünk kávét...

Obskurus 2011.12.06. 23:02:31

Pedig ki szeretnék menni, mert a tavaly vett csuprom, amiben a habot szoktam kavarni, levertem a polcról és letört a füle, meg elrepedt... :S

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.12.06. 23:11:25

@Obskurus: hát hisz menjél nyugodtan, a kézművesekkel nincs baj, csak hurkát ne egyél! ;)

mry314 2011.12.07. 07:12:14

Jók azok a fésűk, mit kóstáltak?
(Csak kíváncsiságból, mivel én mostanság nem használok ilyesmit...)

pamacs&penge · http://pamacsespenge.blog.hu/ 2011.12.07. 10:05:02

@mry314: a derékhad olyan 2-4000 Ft közötti, persze mérettől függően. Ahhoz képest, hogy a szarut préselni kell, aztán kivágni, fogat fűrészelni, plusz a végeredmény nemcsak szép, de egy nemes és természetes anyagról is beszélünk, szerintem fölöttébb kedvező ár.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.12.07. 17:50:57

Köszi az aktuális "körképért", az idén még nem jutottam el a Vörösmarty téri adventi vásárra. Habár az árakat olvasva, elment az étvágyam. Az új Szamosba viszont tuti, hogy elmegyek (dehát az marad, így legalább az újévben bizton számíthatok valami jóra is:-))
süti beállítások módosítása